Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Γ. Λέκκας, ο αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Π. Πατερέλλης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο μηχανικός κ. Παναγιώτης Πιττός, εκπρόσωπος της ΚΕΔ και ο μελετητής Αρχιτέκτων Σ. Φραντζέσκος, πραγματοποίησαν σήμερα (Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008) επίσκεψη στον περιβάλλοντα χώρο της Μαρίνας Μυτιλήνης.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αργότερα ο Νίκος Σηφουνάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «όταν πριν δέκα πέντε χρόνια προγραμματίσαμε το έργο της ΜΑΡΙΝΑΣ στοχεύαμε στην δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης της Μυτιλήνης και κυρίως της περιοχής της πυκνοκατοικημένης Χρυσομαλλούσας.
Δυστυχώς το έργο στο περιβάλλοντα χώρο της ΜΑΡΙΝΑΣ  δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας της δυσκίνητης λειτουργίας του κράτους και της μακαριότητας ορισμένων λειτουργών του.
Παρακάλεσα τον Περιφερειάρχη κ. Λέκκα να υλοποιηθεί στο σύνολό του το έργο στον περιβάλλοντα χώρο, ήτοι:
• Να ολοκληρωθεί η δενδροφύτευση της περιοχής με πυκνά και μεγάλα δένδρα
• Να γίνουν οι προβλεπόμενες πλακοστρώσεις
• Να γίνει συνολικός ηλεκτροφωτισμός
• Να πάψουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια του χώρου
• Με τεχνητούς μικρούς λοφίσκους και πυκνή δενδροφύτευση ν' απομονωθεί ο χώρος από το παρκινγκ προκειμένου να μην είναι ορατές οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, του λιμανιού όπου συνωστίζονται οι οχλούσες δράσεις στο παρκινγκ,  με μικρά και μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα, τα εμπορικά σκάφη που ξεφορτώνουν στοιβάζοντας στο έδαφος δομικά υλικά (τσιμέντα, τούβλα, κεραμίδια κ.α.)»
Ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε την λύπη του γιατί εδώ και πέντε χρόνια ένα έργο όπως η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου έμεινε στη μέση.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό, πρόσθεσε, ότι:
• Η ΜΑΡΙΝΑ Μυτιλήνης δεν έχει προοπτική όταν στο περιβάλλον χώρο της επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες.
• Η ΜΑΡΙΝΑ παρά τους ατυχείς χειρισμούς του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι ένα μεγάλο τουριστικό και αναπτυξιακό έργο
• Είναι πρωτοφανές να μην έχει κληθεί από τον αρμόδιο Υπουργό ο Δήμος Μυτιλήνης να εκφράσει τις απόψεις του και να συμμετέχει στις διαδικασίες αξιοποίησης
• Είναι λοιπόν αναγκαία η άμεση ολοκλήρωση  του έργου. Επιβάλλεται για αυτό η συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου, του Λιμενικού Ταμείου και της Διοίκησης των Αθηνών της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που πρέπει επιτέλους μετά το Βατοπέδι να ασχοληθεί και με τα επείγοντα θέματα των ανθρώπων.